Bine ai venit

blog in constructie ...please be patient
Rinosinuzitele
Sinuzita a devenit o importanta problema de sanatate publica in tarile dezvoltate; in anul 1933, o ancheta desfasurata la nivel national nord-american asupra pacientilor tratati in regim de ambulator a demonstrat ca sinuzita este afectiunea cronica cel mai frecvent intalnita, incidenta ei depasind-o pe cea a artritei sau chiar a hipertensiunii. Intre anii 1985 si 1992, sinuzita a reprezentat in SUA a cincea cauza pentru care sunt prescrise antibiotice in medicina de ambulator.
Calitatea vietii in sinuzita cronica
Un grup de cercetatori americani au creat un chestionar ( numit SF- 36, Medical Outcome Study Short-form 36-Item Health Survey) care reflecta cu acuratete starea generala de sanatate si contine 36 de intrebari.S-a demonstrat ca pacientii cu sinuzita cronica prezinta modificari marcate ale starii de sanatate generala, puse in evidenta prin alterarea scorului obtinut la chestionarul SF-36. Chestionarul aici Desi sinuzita cronica este o afectiune foarte raspandita, nu este cunoscut impactul pe care il exercita asupra calitatii vietii in general si asupra starii de sanatate generala a pacientului. Aceste studii asupra calitatii vietii confirma parerea generala conform careia, suferinta pacientilor cu sinuzita cronica este mult mai cuprinzatoare decat pot exprima simptomele specifice.Suprinzator a fost constatarea influentei negative pe care sinuzita cronica o exercita asupra integrarii normale in societate a acestor pacienti. In cateva domenii componente ale starii de sanatate generala, sinuzita cronica se dovedeste mai debilitanta chiar decat angina pectorala, insuficienta cardiaca, BPCO, lombalgia sau sciatica. Deoarece au fost exclusi pacientii cu afectiuni asociate, precum astmul bronsic, diferentele observate reflecta handicapul generat exclusiv de sinuzita cronica. Influenta majora a sinuzitei cronice asupra calitatii vietii si a starii generale de sanatate, demonstrate in acest studiu, are implicatii majore din perspectiva sanatatii publice. Se poate presupune ca acest grup populational necesita resurse mari pentru ingrijirea de specialitate, iar incapacitatea temporara de lucru generata este semnificativa.

Friday 14 March 2008

Salinizator



Aparat SalinSalinizator de aer cu placi saline SALIN S2.Puteti beneficia acum de efectele terapeutice remarcabile ale aerului de salina.Aparatul SALIN S2 utilizează un procedeu de noutate absolută în tratarea complexă a aerului, şi anume trecerea forţată a aerului printr-un bloc filtrant cu granule de săruri, în principal clorura de sodiu.Purificatorul are o construcţie simplă, conţinând un ventilator şi un bloc filtrant cu granule de săruri. Aparatul acţionează prin trecerea permanentă a aerului prin blocul filtrant cu granule de săruri realizând un conţinut discret, dar permanent de aerosoli de clorură de sodiu în spaţiul ambiental, modificând ionizarea aerului.Purificatorul este comod în utilizare prin aceea că asigură o purificare generală a aerului în spaţiul unde este utilizat: locuinţe, birouri. Se recomandă utilizarea chiar şi pe timpul nopţii pentru a asigura o durată minimă zilnică de 8 ore de expunere în mediul creat de aparat. În măsura posibilului, durata de expunere se poate mări până la întreaga zi. Aparatul asigură tratarea aerului într-un spaţiu cu un volum până la 35-40 mc (o camera normala de apartament).Aparatul nu produce fenomene de coroziune în spaţiul de utilizare.•efecte igienice generalePrin utilizarea aparatului SALIN S2 se remarcă un efect general de îmbunătăţire a calităţii aerului: reţinerea prafului, eliminarea fumului de ţigară, eliminarea mirosurilor neplăcute (transpiraţie, mucegai, cărţi vechi), care devine proaspăt şi plăcut respiraţiei. Prin aceste efecte aparatul poate fi utilizat pentru asigurarea unui ambient interior cât mai confortabil.•efecte medicale generaleUtilizarea aparatului SALIN S2 de către persoane sănătoase sau cu diverse afecţiuni respiratorii a evidenţiat o serie de efecte benefice generale : mărirea rezistenţei la răceli, stare de confort psihic, somn linistit, odihnitor, o diminuare a sforaitului.•efecte terapeuticeUtilizarea aparatului de persoane cu afecţiuni respiratorii a evidenţiat o serie de efecte benefice într-o gamă largă de afecţiuni ale căilor respiratorii superioare şi inferioare.În afecţiunile ORL, aparatul SALIN S2 se arată a fi de mare ajutor în rinite, sinuzite, laringite, o acţiune generală desensibilizantă în probleme alergice.În afecţiuni pneumologice au fost obţinute rezultate favorabile în astm bronşic, bronşite astmatiforme, bronşectazii, silicoze, recuperări în TBC, mucoviscidoză.Aparatul SALIN S2 a obtinut doua distinctii internationale:- Medalia de Aur la Salonul Mondial EUREKA 2002- Medalia de Argint la Salonul International al Inventiilor, Geneva 2002Aparatul SALIN S2 este certificat de Ministerul Sanatatii si Familiei nr. 6295/15.09.2002.Garantie 1 an.Acest produs se livreaza de catre TEHNO BIONIC SRL Buzau si poate fi gasit si pe comenzi.roPret: 89,00Lei (TVA inclus)

No comments: