Bine ai venit

blog in constructie ...please be patient
Rinosinuzitele
Sinuzita a devenit o importanta problema de sanatate publica in tarile dezvoltate; in anul 1933, o ancheta desfasurata la nivel national nord-american asupra pacientilor tratati in regim de ambulator a demonstrat ca sinuzita este afectiunea cronica cel mai frecvent intalnita, incidenta ei depasind-o pe cea a artritei sau chiar a hipertensiunii. Intre anii 1985 si 1992, sinuzita a reprezentat in SUA a cincea cauza pentru care sunt prescrise antibiotice in medicina de ambulator.
Calitatea vietii in sinuzita cronica
Un grup de cercetatori americani au creat un chestionar ( numit SF- 36, Medical Outcome Study Short-form 36-Item Health Survey) care reflecta cu acuratete starea generala de sanatate si contine 36 de intrebari.S-a demonstrat ca pacientii cu sinuzita cronica prezinta modificari marcate ale starii de sanatate generala, puse in evidenta prin alterarea scorului obtinut la chestionarul SF-36. Chestionarul aici Desi sinuzita cronica este o afectiune foarte raspandita, nu este cunoscut impactul pe care il exercita asupra calitatii vietii in general si asupra starii de sanatate generala a pacientului. Aceste studii asupra calitatii vietii confirma parerea generala conform careia, suferinta pacientilor cu sinuzita cronica este mult mai cuprinzatoare decat pot exprima simptomele specifice.Suprinzator a fost constatarea influentei negative pe care sinuzita cronica o exercita asupra integrarii normale in societate a acestor pacienti. In cateva domenii componente ale starii de sanatate generala, sinuzita cronica se dovedeste mai debilitanta chiar decat angina pectorala, insuficienta cardiaca, BPCO, lombalgia sau sciatica. Deoarece au fost exclusi pacientii cu afectiuni asociate, precum astmul bronsic, diferentele observate reflecta handicapul generat exclusiv de sinuzita cronica. Influenta majora a sinuzitei cronice asupra calitatii vietii si a starii generale de sanatate, demonstrate in acest studiu, are implicatii majore din perspectiva sanatatii publice. Se poate presupune ca acest grup populational necesita resurse mari pentru ingrijirea de specialitate, iar incapacitatea temporara de lucru generata este semnificativa.

Friday 25 April 2008

Migrene

Atragem atentia ca adevaratele migrene se vindeca foarte greu cu un tratament pe baza de plante deoarece cauzele lor sunt multiple si asociate cu: tulburari hepatice + tulburari circulatorii + artroza cervicala + nervozitate etc.
Este deci indicat, in cazul unei migrene tipice, sa consultati un terapeut, singurul in stare sa se descurce in acest hatis de cauze si care va va recomanda nu doar un tratament ci o terapie complexa corespunzatoare. Singura metoda eficienta, pe care o stim, este simpaticoterapia, care a mai fost descrisa, ea bazandu-se pe reechilibrarea functiilor sistemului nervos vegetativ simpatic.
Migrena poate fi deosebita de orice alt tip de cefalee, pentru ca ea se instaleaza numai pe o jumatate de cap, putand alterna, in cazul crizei migrenoase, cand pe partea stanga, cand pe partea dreapta, neaparand niciodata pe tot capul.
Tratamentul de mai jos ar trebui sa dea rezultate.

Dimineata si la pranz, inainte de a manca, luati capsulele de mai jos, toate odata:
- o capsula de musetel,
- o capsula de cretusca
- o capsula de lucerna

Seara, dupa cina, beti un bol de ceai facut din:
- portocal amar( muguri florali)......... 25g
- levantica(flori) ....................................25g
- maghiran(frunze).............................. 25g
- tei(flori).............................................. 25g
- menta dulce(frunze) .......................25g

La un bol de ceai puneti o lingura din amestecul de plante, pe care le lasati sa infuzeze in apa clocita timp de cinci minute.
Cura de mai sus este bine sa o urmati de doua ori pe an, timp de o luna, in caz ca aveti frecvent dureri de cap.
In toate cazurile, cand durerea este insuportabila, faceti imediat o baie foarte-foarte fierbinte la picioare ( zece minute) cu: 2 linguri de sapun negru, sau un pumn de sare grunjoasa ori 2 linguri de ulei de baie cu esenta de rozmarin. Are un rezultat imediat si total. Este contraindicata in cazul varicelor mari.
Regimul alimentar ar trebui sa fie ajustat astfel, consumati: salata, papadie, vinete, fetica, cicoare salbatica, patrunjel, lamai, portocale, mere, grapefruit, morcov, varza, andive, praz, napi, fasole verde si reduceti alcoolul.

No comments: