Bine ai venit

blog in constructie ...please be patient
Rinosinuzitele
Sinuzita a devenit o importanta problema de sanatate publica in tarile dezvoltate; in anul 1933, o ancheta desfasurata la nivel national nord-american asupra pacientilor tratati in regim de ambulator a demonstrat ca sinuzita este afectiunea cronica cel mai frecvent intalnita, incidenta ei depasind-o pe cea a artritei sau chiar a hipertensiunii. Intre anii 1985 si 1992, sinuzita a reprezentat in SUA a cincea cauza pentru care sunt prescrise antibiotice in medicina de ambulator.
Calitatea vietii in sinuzita cronica
Un grup de cercetatori americani au creat un chestionar ( numit SF- 36, Medical Outcome Study Short-form 36-Item Health Survey) care reflecta cu acuratete starea generala de sanatate si contine 36 de intrebari.S-a demonstrat ca pacientii cu sinuzita cronica prezinta modificari marcate ale starii de sanatate generala, puse in evidenta prin alterarea scorului obtinut la chestionarul SF-36. Chestionarul aici Desi sinuzita cronica este o afectiune foarte raspandita, nu este cunoscut impactul pe care il exercita asupra calitatii vietii in general si asupra starii de sanatate generala a pacientului. Aceste studii asupra calitatii vietii confirma parerea generala conform careia, suferinta pacientilor cu sinuzita cronica este mult mai cuprinzatoare decat pot exprima simptomele specifice.Suprinzator a fost constatarea influentei negative pe care sinuzita cronica o exercita asupra integrarii normale in societate a acestor pacienti. In cateva domenii componente ale starii de sanatate generala, sinuzita cronica se dovedeste mai debilitanta chiar decat angina pectorala, insuficienta cardiaca, BPCO, lombalgia sau sciatica. Deoarece au fost exclusi pacientii cu afectiuni asociate, precum astmul bronsic, diferentele observate reflecta handicapul generat exclusiv de sinuzita cronica. Influenta majora a sinuzitei cronice asupra calitatii vietii si a starii generale de sanatate, demonstrate in acest studiu, are implicatii majore din perspectiva sanatatii publice. Se poate presupune ca acest grup populational necesita resurse mari pentru ingrijirea de specialitate, iar incapacitatea temporara de lucru generata este semnificativa.

Wednesday, 19 March 2008

Nebulizatorul


Nebulizatoare pentru terapia cu aerosoli

MEDEL PRO

MEDEL PRO este un sistem de nebulizare pentru terapia cu aerosoli. Aparatul are la bază un compresor puternic, silenţios, cu un design ergonomic, caracteristici care îl fac ideal pentru utilizarea intensivă în clinici.
Aparatul este dotat cu un nebulizator cu o concepţie inovativă, MEDELJET PRO, care dispune de un sistem unic de valve pentru a creşte eficienţa tratamentului. Sunt prezente două valve, o valvă pentru inspiraţie, care se deschide atunci când pacientul inspiră şi este preluată o cantitate de aerosoli şi o valvă pentru expiraţie, care se deschide atunci când pacientul expiră şi direcţionează fluxul de aer către exterior, fără a trece prin nebulizator, ceea ce conduce la eliminarea pierderilor de aerosoli în mediul ambiant.
Nebulizatorul are o viteză mare de nebulizare, astfel, pe parcursul a 3min, poate fi nebulizată o cantitate de aproximativ 2ml de soluţie, cu ajutorul compresorului pe care aparatul îl încorporează.

Pe nebulizator este marcată o scală gradată, dozarea substanţelor fiind mai simplă. Se poate face sterilizarea acestuia în autoclavă. Un filtru antibacterian se poate ataşa la valva de expiraţie, pentru a preveni riscul contaminării persoanelor din preajmă.


Aparatul este dotat cu un set de accesorii, cum ar fi: mască pediatrică, mască adult, piesă nazală, piesă de gură, borsetă pentru a răspunde necesităţilor diverse ale pacienţilor.

Caracteristici tehnice compresor:
Flux de aer compresor: 7,5 l / min
Flux de aer la nebulizator: 3,3 l / min
Presiunea maximă compresor: 2,5 bar
Greutatea: 1,91 kg
Dimensiuni (Lxlxî): 233x198x106 mm
Nivel sonor: 52dBA
Substanţa nebulizată: aprox. 0,5 ml / min
Dimensiune particule:
MMAD 1,8 µm (NaCl) - API AEROSIZER
MMD 4,17 µm - MALVERN SPRYTEC
Caracteristici nebulizator:
Capacitatea: 15 ml (max)
Volum rezidual: sub 0,5 ml

Solutia propusa pentru inhalare: apa sarata amestecata cu esenta de menta si eucalipt

No comments: